Mustat mekot

1 tuotetta
LajitteluNaisetAletuotteetSäästä enitenIlmainen toimitusIlmainen palautusPlus koko
Koko
Mikään merkki ei vastaa hakua
Merkit
Suosituimmat
Valintasi:Musta
Lost Ink Dress With Frill Detail In Polka Dot-black
Lost Ink
Lost Ink Dress With Frill Detail In Polka Dot-black
16,49
36

Klassinen musta mekko

Löytyyköhän naisten vaatekaappeja, joissa ei roiku mustaa mekkoa? Se kuulostaa aika epätodennäköiseltä. Naisten garderobin vakikalusteisiin kuuluu yleensä musta mekko, joka on yhtä tärkeä osa sitä kuin hyvin istuvat farkut ja valkoinen paitapusero. Tämä ehdoton vaatekaapin must-have löytyy tietenkin monissa eri muodoissa, malleissa ja pituuksissa.

Tänne Katonin sivuille me olemme tietenkin keränneet laajan valikoiman mustia mekkoja, jotta sinä löydät juuri sen mallin ja tyylin, jota tarvitset juhliin, konttorille, lomalle tai vain vaatekriisin ensiavuksi niinä päivinä, kun tuntuu, ettei kaapista löydy mitään päälle pantavaan. Olet tullut aivan oikeaan paikkaan, etsitpä sitten pitkää tai lyhyttä mekkoa, tyköistuvaa tai rentoa kesämekkoa. Meiltä löydät kaiken maailman versiot tästä klassisesta ja ikonisesta vaatteesta – varaa aikaa ja tule tutustumaan, miten monenlaiselta musta mekko voi näyttää.

Pikkumusta Chanelin henkeen

Pikkumusta mekko on ikoninen pala muotihistoriaa. Pikkumustan historia alkaa Voguen ja Coco Chanelin muotitalojen käytäviltä ja suosio oli taattu saman tien. Vuoden 1926 Voguen kuvitus, jonka oli piirtänyt itse Chanel, takasi suoran tien fashionistojen sydämeen. Mustasta cocktailmekosta tuli ajan synonyymi yksinkertaiselle eleganssille. Jo 1920-luvulla ennustettiin, että tämä ranskalainen ’LBD’ eli little black dress tulisi olemaan lähes jokaisen tyylitietoisen naisen uniformu.

Chanelin kynästä lähti siis ensimmäinen versio mekosta, joka nykyään tunnetaan nimellä pikkumusta. Kun muoti muuttui toisen maailmansodan jälkeen, muuttui myös pikkumusta mekko. Toinen arvostettu ranskalainen vaatesuunnittelija Christian Dior, lanseerasi vuonna 1947 malliston ’New Look’, joka teki pesäeroa sota-ajan harmaaseen ja tylsään tyyliin. Huomio vietiin nyt ampiaisvyötäröön ja ylellisiin, leveisiin hameisiin – ja musta mekko seurasi tietenkin muodin tuulia.

Pikkumusta mekko on ikoninen. Se on nähty vuosien mittaan monien kauniiden naisten päällä ja se on ollut mukana luomassa historian kirjoihin jääneitä tyylejä. Esimerkiksi vuonna 1960 ranskalainen näyttelijä Catherine Deneuve pukeutui tunnetun ranskalaisen suunnittelijan Yves Saint Laurentin suunnittelemaan paitamekkoon filmissä ’Bell du Jour’. Ja yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista LBD-mekoista nähtiin Audrey Hepburnin päällä kulttifilmissä ’Breakfast at Tiffany’s’ vuonna 1961. Tämä pikkumusta mekko oli jälleen yhden ranskalaisen vaatesuunnittelijan käsialaa. Tällä kertaa vuorossa oli Hubert de Givenchy. Uudemman ajan suosikeista löytyy esimerkiksi Elizabeth Hurleyn esittelemä Versace-mekko filmin ’Four Weddings and a Funeral’ ensi-illassa. Tämä mekko on myöskin saanut paikkansa muotihistorian oppikirjassa, sillä se omaksui upealla tavalla 1990-luvun punk-tyylin: sen kiinnitys tapahtui hakaneulojen avulla.

Pikkumusta mekko jatkaa kehittymistä ja muuttumista muodin tendenssien ja trendien mukaan. Mustien mekkojen valikoimasta löytyykin kaikenlaisia mekkoja, ja siellä on varmasti myös se juuri sinun tyyliisi sopiva versio.

Musta mekko on muutakin kuin ’LBD’

Mustan mekon voit stailata aivan oman makusi mukaan. Pikkumusta mekko, LBD, on klassinen valinta. Se on kaunis, hyvin istuva, vartaloa myötäilevä mekko, joka ulottuu polviin. Se on aina varma valinta puettuna kauniiden korkeakorkoisien avokkaiden ja suosikkikorujesi kanssa. Pikkumusta mekko löytyy useimpien naisten vaatekaapista ja sen etsimme esille yhä uudestaan, kun emme oikein tiedä mitä pukisimme päällemme.

Mutta musta mekko on paljon muutakin kuin LBD. Historiasta voimme oppia, että muoti muuttuu ja sen mukana muuttuu myös musta mekko: klassisista malleista a’la Chanel ja Saint Laurent runsaisiin Dior mekkoihin ja punkahtavaan Versacen malliin. Älä siis anna perinteiden rajoittaa mekkovalintaasi – musta mekko voi olla mitä vain.

Jos esimerkiksi valitset A-linjaisen mekon, esimerkiksi leopardikuviolla, saat varmasti naisellisen ja hienon ilmeen. Toisaalta olkaimeton malli on rohkeampi ja uskaliaampi malli, joka punaisen huulipunan ja korkeiden korkojen seurassa tuo varmasti sinulle huomiota. Pitkä musta mekko taas on elegantti valita – ja olipa sinulla gaalajuhlat tai virallisemmat häät kalenterissa, on se todella tyylikäs valinta. Tosin musta mekko häihin voi yhä olla epävarma valinta Suomessa. Vuosisata sitten se oli vielä yleinen häävaate, mutta sen jälkeen musta väri on yhdistetty suruun ja sitä on vieroksuttu hääjuhlien värinä. Mutta monissa maissa musta mekko häihin on suosittu valinta – sillä oikein juhlavana ja virallisena versiona on juhlamekko musta. Suomessa elää vielä yleinen mentaliteetti, jonka mukaan hääjuhliin laitetaan iloisempia värejä ja jätetään musta mekko hautajaisiin.

Musta mekko sopii hyvin myös arkipäivään. Yksinkertainen, hihaton mekko on täydellinen valinta kauniiden ballerinojen tai löysän takin ja tennareiden kanssa sinulle, joka pidät hieman rennommasta arkipäivän tyylistä.

Löydä mustat mekot netistä

Vaihtoehtoja on siis lukemattomia. Ja juuri siitä syystä sinulla ei ole koskaan liikaa mustia mekkoja garderobissasi! Täältä sivuiltamme löydät haaveilemasi, olipa se sitten pitkä musta mekko, pikkumusta, musta mekko hautajaisiin tai haaveidesi arkimekko. Lisäksi meiltä löytyy monia vaihtoehtoja myös virallisiin juhliin, joissa vain elegantein mekko on tarpeeksi hyvä, silloin voi olla juhlamekko pitkä ja pitsimekko musta. Voit aina ottaa avuksesi sivujemme hakufiltterit, joiden avulla löydät etsimäsi mekot helposti.

Jos musta mekko ei sittenkään ole etsimäsi, käy katsomassa meidän laaja valikoimamme muun värisiä mekkoja tai ehkä sinun kannattaa myös harkita kaunista hametta, joita löydät myös kasapäin täältä Katonilta. Ostosiloa mekkoparatiisissa!

Katso muita kauniita värejä:

Siniset mekot 
Keltaiset mekot
 Vihreät mekot
• Punaiset mekot

Valitse hakukriteerit:
 • Sukupuoli
  • Koko
   • Väri
    • Merkki
     • Hinta
     • Vain aletuotteet
     • Vain ilmainen toimitus
     • Vain ilmainen palautus
     Peruuta
     Katso kaikki tulokset