Food Festival 2017: Ruokaa, tyyliä ja tunnelmaa

Pohjoismaiden ruokafestivaalien kärkitapahtumiin kuuluva Food Festival järjestettiin Aarhusin kaupungissa syyskuun lopussa. Kuudetta kertaa järjestetyssä tapahtumassa rekisteröitiin kävijöitä 31 000, joka on kaikkien aikojen kävijäennätys.

– Tänä vuonna onnistuimme tarjoamaan yleisölle aikaisempia vuosia enemmän ja entistä innovatiivisempia ruokaelämyksiä, kertoo Food Festivaal – tapahtuman johtaja Anna Lund tapahtuman jälkeen julkaistussa lehdistötiedotteessa.

Food Festival -tapahtuman yleisöohjelmasta vastasi yhteensä 250 ruoka-alan toimijaa. Tapahtumassa oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus tutustua myös suomalaiseen ruokaan, kun viisi kuopiolaista kokkia veti Suomiruoan työpajan osana tapahtuman teemallisia ruokatyöpajoja.

Ainutlaatuisen ja yhteisöllisen ruokailukokemuksen tarjosi 277 metriä pitkä ja 830 istuinpaikkaa sisältänyt “Det Gode Bord“- illallispöytä. Kahdeksaan eri ruokateemaan jaettu sosiaalinen ruokailutapahtuma kruunasi tapahtuman.

Gourmet – ruoan vastapainoksi ruokatapahtumassa sai nauttia hyvällä omallatunnolla myös perinteisistä nakkisämpylöistä, sillä makkarakioskien myyntituotot lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Tapahtumassa työstettiin myös vuoden 2017 innovatiivisin hotdog. Se sisältää venetsialaista verimakkaraa, hummerimajoneesia ja yuca-shipsejä.

Alla tunnelmia tapahtumasta. Kuvat: Timo Nyman / Katoni ja Food Festival.


Food Festival – tapahtumassa oli kaikkiaan 250 näytteilleasettajaa. Suomesta mukana oli ProAgria Pohjois-Savo, joka järjesti osana tapahtuman ohjelmaa Suomiruoan työpajan.

 Den Gode Bord – illallistapahtuman tunnelmaa. Pöydät olivat jaettu kahdeksaan eri ruokailuteemaan: katastrofaalinen, thai, tulevaisuus, mysteerinen, vihreä Itä-Jyllanti, kokkaavat lapset, Momiji ja Nukiga. Kuva: Gorm Branderup / Food Festival.

Suomiruoan työpajan tunnelmaa. Työpajaan osallistui suomalaisesta ruokakulttuurista kiinnostuneita Tanskasta, Yhdysvalloista ja Skotlannista. Työpajassa valmistettiin viiden ruokalajin menu ja raaka-aineissa painottuivat suomalainen lähiruoka. Pääruoaksi valmistettiin poroa au jus – katajanmarjakastikkeella. Kuva: Gorm Branderup / Food Festival.


Tapahtumassa pääsi maistelemaan ruokaa, mutta myös oppimaan ruoan valmistuksesta.

Kalan perkaaminen oli yksi suosituimmista ohjelmanumeroista. Nämä iloiset, punapipoiset miehet perkasivat kalaa show-meiningillä.

 Näytteilleasettajien teltoissa oli rento tunnelma ja niihin oli helppo mennä kyselemään vinkkejä omaan keittiöön.


Tanskalaisen ruoan rinnalle oli nostettu ensimmäistä kertaa mukaan kansainväliset maut, joihin pääsi tutustumaan World of Food – pisteillä.


World of Food: vietnamilaiset kasvis-kevätrullat.


World of Food: hyvin maustettu, maukas nuudeliannos.

Lähiruoka, luonnon puhtaat antimet ja villiruoka saivat jalansijaa tapahtumassa.


Sadon antimia.


Sää oli suotuisa viikonlopun mittaisessa tapahtumassa.

Ruoan lisäksi tapahtumassa pääsi tekemään tuttavuutta juomien makumaailmaan kuten tanskalaisen viskitislaamo Fary Lochan viskeihin ja Pure Shotsin vodkaan. Suomalaisen ruoan työpajassa maisteltiin kansainvälisesti palkittua Lignell & Piispasen Gustav Tillivodkaa.

Tapahtuma-areenana toimi 40 000 neliön kokoinen alue merenrannan viehkeässä ympäristössä.

Tunnelmaa ja päähinetyyliä ulkoilmakeittiömestarilta.


Luonnollinen ja makuhermoja avaava savukone.


Heinäpaalut olivat helppo ja rento levähdyspiste. Vähän niinkuin ennen vanhaan. Raidallisen paidan sijaan miehen yllä kun olisi vieläpä ruudullinen puunhakkuupaita…

Luomuliha ja – kasvikset olivat näkyvästi esillä tapahtumassa.

Luomu – smoothie – piste.


Maitotalouteen pääsi tutustumaan vasikka-aitauksessa ja lypsytreeneissä.

Festivaalialueen telttahuiput.

Kirjoittaja asuu Food Festival – ruokatapahtuman kotipaikassa Aarhusissa. Aarhus kantaa kuluvana vuonna European Region of Gastronomy – tunnustusta. Kuopion alue Suomessa on hakenut tunnustusta vuodelle 2020. 

 

En kommentar til “Food Festival 2017: Ruokaa, tyyliä ja tunnelmaa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marjoannika

Hei! Olen Tanskassa asuva yhteiskuntatieteilijä. Toimitan juttuja erityisesti suomalaisten saamasta näkyvyydestä ja mukana olosta erilaisissa tapahtumissa Tanskassa, mutta myös suomalaisia kiinnostavista ja koskettavista ilmiöistä yhteiskunnassa yleensä. Olen kiinnostunut tutkivasta journalismista, pohjoismaisesta tyylistä, kestävästä kehityksestä ja tarinoista tuotemerkkien takana.

Julkaistu